Sope ås rådis’

Soupe aux radis

Si vos radis ont conservé leurs belles fanes bien fraîches, vous pouvez en faire une bonne soupe.

Si vos rådis’ ont wårdé leûs bèlès foyes bin frisses, vos ‘nnè polez fé ine bone sope.

 

Ingrédients

– 1 botte de radis

       1 bote di radis’

1 petit oignon

      1 p’tit ognon

– 1/2 l d’eau

      1/2 l d’ êwe

– une petite noix de beurre (ou d’une autre matière grasse)

      1 nokète di boûre (ou d’ ine ôte cråhe) 

Facultatif :

– 1 petite pomme de terre

      1 pitite crompîre

 

Préparation

 

1  Faire fondre l’oignon avec le beurre (ou une autre matière grasse).

      Fez fonde l’ ognon avou l’ boûre (ou d’ ine ôte cråhe).

2  Mettre les fanes dessus, quand elles sont bien molles, mettre l’eau et laisser cuire 20 minutes.

      Tapez lès foyes dissus, qwand èles sont bin molasses, mètez l’ êwe èt lèyîz cûre vint munutes. 

3  Passer la soupe, mettre du sel et du poivre à sa convenance et bon appétit!

      Passez-le, mètez dè sé èt dè peûve à vosse convenance èt bon-apètit !

Jeannine Xhenseval,  in : La Wallonne, 1, 2008, p.6 (Lîdje / Liège)

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