Sope au potiron

Soupe au potiron

Ingrédients

– 1 kg de potiron bien mûr

       1 kg d’ potiron bin meûr

– 1 bon morceau de beurre

       1 bon bokèt d’ bûre

des oignons

      dès-agnons

– 1 l d’eau

      1 l d’ êwe

Facultatif :

– 1 poireau

      1 poûria

– 1 carotte

      1 cârote

Préparation

 

1  Nettoyer le potiron et le couper en morceaux.

      Nètyî l’ potiron èt l’ côper à bokèts.

2  Avec le potiron, on met le beurre qu’on fait fondre avec des oignons (NE PAS LES RÔTIR!). On peut ajouter un poireau et même une carotte coupés en morceaux.

      Avou l’ potiron, on mèt on bon nokèt d’ bûre qu’ on fait fonde avou dès-agnons (NIN LÈS ROSTI!). On pout mète on poûria èt min.me one cârote côpés à bokèts.

3  Laisser cuire doucement et, quand c’est fondu, ajouter l’eau.

      Lèyî cure doûcemint èt, quand ça èst fondu, rajouter l’ êwe.

4  Saler, poivrer, du thym, du laurier. Mixer. Si ce n’est pas assez épais, lier avec de la fécule. Mettre du persil moulu et également de la crème si on le souhaite. Un cube de bouillon de poule donne un bon goût à tout cela.

      Saler, pwèvrer, do pilé, do laurî. Micser. Si ça n’ èst nin spès assez, loyî avou dè l’ fécule. Mète do pêrzin molu. S’ on vout, on pout mète dè l’ crin.me èto. 1 cube di bouyon d’ pouye done on bon gout à tot ça.

 

Maintenant, régalez-vous!

      Asteûre, ralètchîz vos!

Marguerite Duchâteau (Viètrîvau / Vitrival)

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