Crème de cassis 2

Crin.me di cassis’ 2

Ingrédients

– 10 l de vin rouge à 12°

            10 lites di rodje vin à 12°

– 6 l de jus

            6 lites di djus

– une grosse poignée de feuilles de cassis

            one grosse pougnîye di fouyes di cassis’

– 6,4 kg de sucre

            6,4 kg di suke

– 1 l d’alcool de fruits

            1 lite d’ alcol po lès frûts

 

Préparation

1  Laisser tremper le vin rouge et le jus 24 h dans une chambre froide, avec les feuilles de cassis, le sucre et l’alcool de fruits.

              Lèyî trimper 24 eûres dins one frisse tchambe, avou one grosse pougnîye di fouyes di cassis’ , 6,4 kg di suke èt 1 lite d’ alcol po lès frûts.

2  Bien mélanger avant de mettre en bouteilles.

              Bin machî divant d’ mète è botèye.

 

Mots:

djus: jus; lèyî: laisser; machî mélanger; rodje: rouge;

G. Kaisin, in : Li Chwès, 2, 2003, p.12

Share This
error: Alert: Content is protected !!